Проект
Morrison

екипна работа с Archabits / www.archabits.com

Година
2020-2022
Площ
145m²
Локация
Карлово, България
Клиент
Частен

Интериорен проект и дизайн на заведение

Морисън

Съществуващото положение на заведението беше изпъстрено с множество цветове, детайли, декоративни елементи, различни мебели, осветителни тела, голямо количество материали. На пръв поглед обекта изглеждаше хаотичен и без единна идея за дизайн. В заданието на клиента се отличаваше желанието му заведението да съчетава две функции – нощен бар и кафене.

Идея и проектиране

Идейната фаза на проектиране започва с множество скици, които ни дадоха възможност да обследваме  пространството и възможните решения за намеса в него.В следствие на това, основната идея, която се оформи в процеса на работа беше обединяване и търсене на хармоничност на всичко съществуващо и новите елементи.

Индивидуален подход на реализацията

Следвахме няколко стъпки за да реализираме основната идея. Първо, в търсене на модерен дизайн решихме да обединим всички детайли , форми, стени, под и таван, както и част от мебелите в един фон -цвят mint. Концепцията на проекта беше да поставим цялото разнообразие на съществуващите елементи в специфичен цвят, който да зададе общата атмосфера. Второ, запазването на съществуващия бар, ръчно изработен от дъбови елементи и класическите столове Тонет с изключителна дърворезба , беше отправна точка в акцентирането на пространството. Целта на проекта беше изграждането на хармонично пространство с изчистена, модерна визия и дизайн, следваща тенденциите в интериорното проектиране.

Освен това, вдъхновението за новите мебели и елементи възникна  от детайлите и самия материал на бар-плота и столове към него, които запазихме. Отново водени от идеята за единност и хармония  на пространството, използвахме еднакви съставни части в проектирането на отделните мебели, парапети, етажерки към бара, ламели. В процеса на проектиране обследвахме възможността да използваме подобни елементи, но в различна комбинация, за да изградим новите мебели за Morrison. Всички нови елементи бяха проектирани от дърво, с естествената си текстура и цвят, максимално доближаващи се до бара. Моделирахме частично съществуващите дървени подиуми като форма и цвят и реорганизирахме местата за сядане, за да постигнем функционалност на кафене и нощен бар.

В заключение, освен специално проектираните за заведението мебели, използвахме уникалните столове на Тон (www.ton.eu) , за да постигнем завършеност на идеята.

Share: